Vilken storlek Septic Tank behöver du?

Septisk systemet är en häpnadsväckande och innovativ bit av teknik. Enheten är naturliga och energieffektiva. Om du planerar att installera en septisk tank, behöver du septiska linjer, en septisk tank, tillstånd från de lokala myndigheterna, och välja lämplig plats för installation av tanken.

En septisk tank fungerar genom avloppsvatten som transporteras från huset till tanken med hjälp av gravitationen stället för att använda motorer och fossila bränslen. Avloppsvattnet rör sig med hjälp av tyngdkraften från tanken till dräneringsområdet. Mikrober i marken smälta och sanera de bakterier, virus och andra skadliga ämnen. När jorden är friska, rent vatten tillbaka till grundvattennivån. Placeringen av tanken och linjer kommer att bero på den perkolationstest. En annan viktig funktion är storleken på septiktanken.

Det finns några sätt du kan bestämma storleken på septiktank för ditt hem. Storleken på septiktanken kan bestämmas genom att basera den på vattenanvändningen eller hemmet storlek. Den mest produktiva och effektiva sättet att beräkna storleken av tanken är genom användning av vatten. Storleken på den septisk tank som kommer att krävas är baserad på den mängd vatten som det kommer att genomföra genom fältlinjerna.

Beräkningar av Vattentank

Baserat på den totala vattenanvändningen i ett hem, följande är expert och lokala myndigheter rekommenderas tank storlek:

Upp till 500 liter per dag: 900 liters tank
Upp till 700 liter per dag: 1200 liters tank
Upp till 900 liter per dag: 1500 liters tank
Upp till 1,240 liter per dag: 1900 liters tank

Det är viktigt att vara medveten om att den minsta storleken tanken normalt tillåts för användning i ett bostadshus är 1000 liter. Se till att du kontrollera med din lokala statliga tjänsteman för att få sina föreskrifter i storlek.

Beräkningar av Storlek

Denna typ av beräkning förutsätter att alla rum i hemmet kommer att användas. Följande är expert och lokala myndigheter rekommenderade tankstorlek baserad på beräkning av huset storlek:

En eller två sovrum: 750 liters tank
Tre sovrum: 1000 liters tank
Fyra sovrum: 1200 liters tank
Fem eller sex sovrum: 1500 liters tank

Lämna ett svar